CE gebruikte boten

Een PCA certificaat is een verplicht CE certificaat voor gebruikte boten in de volgende situaties:  
- Import van een boot van buiten de EU zonder CE,
- Iedere wijziging van de boot, waardoor de boot mogelijk niet meer aan de eisen van CE voldoet,
- Wijziging van het gebruiksdoel van de boot waardoor de boot onder CE valt,
- Verkoop door de zelfbouwer binnen 5 jaar na ingebruikstelling.

 

Zonder PCA certificaat wordt het jacht geweigerd door de douane. ECB Nederland is aangewezen door het Nederlandse Ministerie als Notified Body (nummer 0614) en geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie voor inspectie en certificatie services om deze beoordelingen uit te voeren. ECB Nederland heeft verschillende surveyors over de hele wereld. Door lokale service en een goede organisatie kunnen we dit voordelig en snel regelen.

Wilt u met uw vaartuig op volle zee of in het buitenland gaan varen dan heeft u vaak de noodzakelijke CE papieren nodig, zoals een eigenaarshandleiding, Verklaring van Overeenstemming, en/of een certificaat. Daarom is het aan te raden deze papieren te allen tijde bij de boot aanwezig te hebben. Bij een verkoop eist de nieuwe eigenaar vaak deze papieren bij zijn nieuwe schip.   
               

      

Het kan dat u deze papieren niet heeft. Dat kan in het geval uw uw schip binnen 5 jaar na zelfbouw wilt verkopen. Het kan ook als u het schip heeft ingevoerd van buiten de EU. ECB is de partij die doormiddel van de zgn. "Beoordeling na de Bouw" (of Post Construction Assessment - PCA) de nodige papieren voor u in orde kan maken.

Neem contact met ons op voor snelle en doeltreffende service.  

 

  Back to overview